New Events

International

no events posted in last week

Blog Feeds

Public Inquiry
Interested in maladministration. Estd. 2005

offsite link RTEs Sarah McInerney ? Fianna Fail?supporter? Anthony

offsite link Joe Duffy is dishonest and untrustworthy Anthony

offsite link Robert Watt complaint: Time for decision by SIPO Anthony

offsite link RTE in breach of its own editorial principles Anthony

offsite link Waiting for SIPO Anthony

Public Inquiry >>

Human Rights in Ireland
Indymedia Ireland is a volunteer-run non-commercial open publishing website for local and international news, opinion & analysis, press releases and events. Its main objective is to enable the public to participate in reporting and analysis of the news and other important events and aspects of our daily lives and thereby give a voice to people.

offsite link Top Scientists Confirm Covid Shots Cause Heart Attacks in Children Sun Oct 05, 2025 21:31 | imc

offsite link Fraud and mismanagement at University College Cork Thu Aug 28, 2025 19:30 | Calli Morganite

offsite link Deliberate Design Flaw In ChatGPT-5 Sun Aug 17, 2025 09:04 | Mind Agent

offsite link AI Reach: Gemini Reasoning Question of God Sat Aug 02, 2025 21:00 | Mind Agent

offsite link Israeli Human Rights Group B'Tselem finally Admits It is Genocide releasing Our Genocide report Sat Aug 02, 2025 00:54 | 1 of indy

Human Rights in Ireland >>

Lockdown Skeptics

The Daily Sceptic

offsite link The Democratic Party at Prayer Mon Oct 27, 2025 20:00 | Dr Roger Watson
The Church of England may not still be the Conservative Party at prayer, but the US Catholic Church, with its pro-migrant messages, certainly seems to be the religious wing of the Democratic Party, says Prof Roger Watson.
The post The Democratic Party at Prayer appeared first on The Daily Sceptic.

offsite link The Ban on Controlled Burning of Moorland is Making Wildfires Worse Mon Oct 27, 2025 18:06 | Ian Coghill
The Government's ban on controlled burning of moorland is making wildfires worse, says Ian Coghill. After a decade of record fires it claims the areas are 'in transition' to a magical state where they'll never burn again.
The post The Ban on Controlled Burning of Moorland is Making Wildfires Worse appeared first on The Daily Sceptic.

offsite link Billions Wasted on Migrant Hotels: Bombshell Report Reveals ?Incompetent? Home Office Lets Private F... Mon Oct 27, 2025 15:36 | Will Jones
The?Home Office?has "squandered" billions of pounds on asylum hotels, a damning report by MPs has found, blasting the department's "incompetence" that has allowed private firms to make "excessive profits" from the crisis.
The post Billions Wasted on Migrant Hotels: Bombshell Report Reveals “Incompetent” Home Office Lets Private Firms Make “Excessive Profits” appeared first on The Daily Sceptic.

offsite link Are Young Britons Moving Right? Mon Oct 27, 2025 13:00 | Noah Carl
Recent polls show that most young Britons still support Left-wing parties. However, the young have shifted Rightward since the last election, so the situation for the Right isn?t quite as dire as it was back then. ?
The post Are Young Britons Moving Right? appeared first on The Daily Sceptic.

offsite link Milei Wins Landslide in Argentina, Confounding Doubters of State-Shrinking Agenda Mon Oct 27, 2025 11:11 | Will Jones
Argentine President Javier Milei?s party has won a landslide in midterm elections, with voters confounding doubters by backing his cost-slashing, state-shrinking agenda and?deregulation of the economy.
The post Milei Wins Landslide in Argentina, Confounding Doubters of State-Shrinking Agenda appeared first on The Daily Sceptic.

Lockdown Skeptics >>

Voltaire Network
Voltaire, international edition

offsite link Will intergovernmental institutions withstand the end of the "American Empire"?,... Sat Apr 05, 2025 07:15 | en

offsite link Voltaire, International Newsletter N?127 Sat Apr 05, 2025 06:38 | en

offsite link Disintegration of Western democracy begins in France Sat Apr 05, 2025 06:00 | en

offsite link Voltaire, International Newsletter N?126 Fri Mar 28, 2025 11:39 | en

offsite link The International Conference on Combating Anti-Semitism by Amichai Chikli and Na... Fri Mar 28, 2025 11:31 | en

Voltaire Network >>

Ethnic and religious minorities in universities

category international | worker & community struggles and protests | press release author Wednesday January 30, 2008 21:38author by Stuart Report this post to the editors

FoI release of ethnic and religious minority employment experience at Kingston University

Freedom of Information legislation is exposing the experience of religious and ethnic employment grievances and appeals across university employment. Bullied Academics (http://bulliedacademics.blogspot.com/index.html) provides a forum for exchanging FoI release data and experiences.

News from Kingston University, UK

1. During the past 10 years how many formal grievances have been raised by employees? How many employees have raised such grievances?

Answer: 36 grievances have been raised by 28 people.

2. Of those grievances appealed to the level of Vice Chancellor, how many appeals were successful?

Answer: None (although one was partially upheld).

3. Of those grievances appealed to the level of Board of Governors, how many appeals were successful?

Answer: None.

4. Of those grievances appealed (i.e. beyond the level of Personnel to the Vice Chancellor and/or Board of Governors), how many employees launching such appeals are still employed by the University?

Answer: Two.

5. Of those employees dismissed on any grounds, please provide the percentage of these employees who were members of ethnic and/or religious minorities.

Answer: The University does not record employees religion. The percentage of employees who were members of ethinc minorities was 57% (4 out of 7).

6. Of all employees dismissed on any grounds, please provide the percentage of these who were non-British born.

Answer: 28% (2 out of 7).

7. Of all employees hired since 1998, what is the average length in years/months of employment of such employees?

Answer: From the data the University has recorded from 1998 the overall average length of employment in years/months is 3 years 1 month.

8. Of the above average length of employment, what is the figure for employees who are members of ethnic/religious minorities?

Answer: The University does not record employees religion. The average length of employment for employees who are members of ethnic minorities is 2 years and 10 months.

9. Of the above average length of employment, what is the figure for employees who are non-British?

Answer: The average length of employment for employees who are non-British is 2 years and 8 months.

Related Link: http://bulliedacademics.blogspot.com/2008/01/news-from-kingston-university-uk.html
author by Artressa Phunding - www.sirpeterscott.compublication date Thu Jan 31, 2008 19:01author email blowthewhistle at sirpeterscott dot comauthor address author phone Report this post to the editors

Note: The above figures for items 1-6 are for the years 2005-2007 ONLY.
Kingston University maintains that it only holds records for these items dating back to 2005.
Items 7-9 cover the period since 1998, as stated in this article.

Related Link: http://www.sirpeterscott.com
author by Artressa Phundingpublication date Thu Mar 06, 2008 18:23author address author phone Report this post to the editors

The following spreadsheet is a year by year statistical summary of reasons for leaving the University from 2003-2008, including dismissals, resignations, retirements, etc.

Note that since 2005 there have been 11 dismissals.

The University reports that 36% of these dismissals were of members of religious/racial/ethnic minorities. 18% were of non-British born individuals.

Excel Document Statistics on Reasons for Leaving - Kingston University 2003-08 0.02 Mb

Related Link: http://www.sirpeterscott.com
 
© 2001-2025 Independent Media Centre Ireland. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Independent Media Centre Ireland. Disclaimer | Privacy